Over Kim en Wendy

Kim en Wendy, ik vertrek ooit

Ontmoet Kim en Wendy, twee zussen in de jong belegen fase van hun leven.

Kim en Wendy, ik vertrek ooit

In de vorige eeuw waren zij gedurende zeven jaar werkzaam in Spanje. Als animadora bij verschillende hotelketens (onder andere Iberostar,  Barcelo en Valentin Hotels) bezorgden  ze vakantiegangers de tijd van hun leven.

Na terugkomst in Nederland bouwden beide zussen een carrière op in het Amsterdamse toerisme. De laatste jaren werkte Kim als procedure coördinator bij het Antoni van Leeuwenhoek. Wendy geeft sinds 2010 Spaanse les bij Praat Spaans met me en schrijft romans.

Las dos hermanas, Holandaluzas, Kim en Wendy, Ik vertrek

Moedervriendin Olga vormt het laatste puzzelstukje van deze hilarische combinatie. Natuurlijk vertrekt zij mee!

Voorgeschiedenis
Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden… Ze maakten het mee, maar kwamen altijd weer samen uit. Na Kims scheiding hokten de twee zussen een aantal jaar op een flatje, voordat ze besloten samen een huis te kopen. Die prins mocht natuurlijk niet met zijn witte paard in de lift…

Kim en Wendy, Ik vertrek ooit

Het Noord-Hollandse Purmerend was de afgelopen jaren de thuishaven van Kim en Wendy. Ondanks dat het leven ze toelachte, hielden de zussen heimwee naar Spanje. De cultuur, de mensen, het eten, het klimaat, de muziek…

Iberostar

Maar boven alles het werken in het toerisme. Er bestaat geen werk dat meer voldoening geeft. Gasten die je aan het eind van hun verblijf bedanken voor de mooiste tijd van hun leven, de lachende gezichten van ontspannen mensen. Gastvrijheid zit in het dna van de zussen. Er waren vroeger zelfs gasten die tijdens de wintermaanden belden om uit te vinden in welk hotel Kim en Wendy gedurende de zomer zouden werken, om vervolgens dáár hun vakantie te boeken.

Bed & Breakfast
Vandaar dat ze zeven jaar geleden besloten te gaan sparen voor een startkapitaal. Niet meer op vakantie, zo min mogelijk kleding kopen (en schoenen… is dat moeilijk!) en minder uit eten. Als ze dit zes jaar zouden volhouden, zouden ze genoeg startkapitaal opbouwen om hun droom waar te maken: een eigen Bed & Breakfast runnen in hun geliefde Spanje.

Die kans deed zich twee jaar vóór de geplande deadline al voor. Drie dagen voordat ze zouden tekenen voor de aankoop van de B&B van hun dromen, kregen ze echter te horen dat hun vader ernstig ziek was. De plannen werden on hold gezet: de bonustijd met Don Ron werd optimaal benut.

Verder
Na zijn recente overlijden, besloten de overgebleven drie (van vier) musketiers al snel dat apart blijven wonen geen optie was. Kim, Wendy en moedervriendin Olga besloten op zoek te gaan naar een huis waarin ze met z’n drietjes zouden kunnen wonen….

En waarom niet tóch in Spanje?

Midden in het grootste meer van Andalusië vonden ze hun droomplek. Op het dorpsplein van Iznájar ligt sinds 22 september 2022 de voordeur van deze drie Holandaluzas. Wat lijkt op een ieniemienie-huis aan de voorkant, ontpopt zich tot een geweldige casa de pueblo dat helemaal door loopt tot aan de rand van de berg, waar een terras met vrij uitzicht over het meer de kers op de taart vormt.

Themareizen
Kim en Wendy gooiden het businessplan radicaal om en besloten dat meer mensen moeten kunnen kennismaken met deze parel midden in de driehoek Málaga, Cordoba, Granada.
Vanaf januari 2023 organiseren Las dos hermanas themareizen naar “hun” onlangs bekroonde meest fotogenieke witte dorpje:

 • Leer Spaans in het échte Spanje
  • Een intensieve vijfdaagse taalreis waarin je (beter) Spaans leert spreken op een ontspannen manier (o.a. kookworkshops van een Spaanse chef, inkopen doen op de markt, een bezoek aan de olijfolie-fabriek, en nog veel meer cultuursnuiven) Wendy geeft sinds 2010 Spaanse lessen, volgens een bewezen effectieve methode: je bent in goede handen.
 • Wandelreizen
  • Ontdek de prachtige flora en fauna van La Subbetica Cordobesa, onder begeleiding van een professionele gids en fervent wandelaar Kim.
 • Vrienden of vriendinnenweekenden
  • Ben jij ook altijd de klos om “iets leuks” te verzinnen voor het uitje met je vriend(inn)en? Vanaf nu kan iedereen genieten: laat alles maar aan De twee zussen over.
 • Happy parents trips
  • Leuk met het gezin weg, maar ook qualitytime met jouw partner doorbrengen? Kim en Wendy weten precies wat jij nodig hebt. Terwijl jullie genieten van een diner bij kaarslicht, dansen zij de Minidisco met de kinderen.

Aan inspiratie geen gebrek, er zitten nog veel meer ideeën in de koker van Las dos hermanas. Geen eigen B&B meer, maar wél fantastische samenwerkingen met de bestaande B&B’s en boutique-hotelletjes die Iznájar rijk is.

Eind oktober 2022 vertrokken Olga, Kim en Wendy naar Iznájar. Ron nemen ze met zich mee, voorgoed in hun hart.

Volg  de website, het account op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.