Over Kim en Wendy

Kim en Wendy, ik vertrek ooitOntmoet Kim en Wendy, twee zussen in de jong belegen fase van hun leven.

IKim en Wendy, ik vertrek ooitn de vorige eeuw waren zij gedurende zeven jaar werkzaam in Spanje. Als animadora bij verschillende hotelketens (onder andere Iberostar,  Barcelo en Valentin Hotels) bezorgden  ze vakantiegangers de tijd van hun leven.

Beide zussen werkten jarenlang in het toerisme. Kim is nu secretaresse bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Wendy geeft Spaanse les bij Praat Spaans met me en schrijft romans.

Vader Ronald (Don Ron) en moeder Olga vormen de andere helft van ‘de vier musketiers’. Samen beleven zij de leukste feestdagen, vakanties of ‘doodgewone zondagen’. Moedervriendin Olga heeft al beloofd eens per week het ontbijt in de B&B te zullen verzorgen en Don Ron is een begenadigd tuinman. Natuurlijk vertrekken zij ooit mee!

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden… Ze maakten het mee maar kwamen altijd weer samen uit. Na Kims scheiding hokten de twee zussen een aantal jaar op een flatje, voordat ze besloten samen een huis te kopen. Die prins mocht natuurlijk niet met zijn witte paard in de lift…

Kim en Wendy, Ik vertrek ooitIn hun jaren vijftig huisje in het Noord-Hollandse Purmerend wonen de zussen nu, samen met poes Sookie, al bijna negen jaar. Ondanks dat het leven ze toelacht, houden de zussen heimwee naar Spanje. De cultuur, de mensen, het eten, het klimaat, de muziek…

IberostarMaar boven alles het werken in het toerisme. Er bestaat geen werk dat meer voldoening geeft. Gasten die je aan het eind van hun verblijf bedanken voor de mooiste tijd van hun leven, de lachende gezichten van ontspannen mensen. Gastvrijheid zit in het dna van de zussen. Er waren vroeger zelfs gasten die tijdens de wintermaanden belden om uit te vinden in welk hotel Kim en Wendy gedurende de zomer zouden werken, om vervolgens dáár hun vakantie te boeken. Combineer dit met de totale vrijheid om een B&B op hun manier te runnen: succes verzekerd!

Vandaar dat ze vier jaar geleden besloten te gaan sparen voor een startkapitaal. Niet meer op vakantie, zo min mogelijk kleding kopen (en schoenen… is dat moeilijk!) en minder uit eten. Als ze dit zes jaar zouden volhouden, zouden ze genoeg startkapitaal opbouwen om hun droom waar te maken: een eigen Bed & Breakfast runnen in hun geliefde Spanje.

En dan is daar ineens de droom B & B. Alsof iemand in hun hoofd is gekropen en alles waarover ze fantaseerden heeft waargemaakt. Alles klopt: het aantal kamers, de grootte van het stuk land eromheen, de locatie. Wordt de droom van de twee zussen binnenkort al werkelijkheid?  Ondanks dat het twee jaar te vroeg is? Zou jij niet alles op alles zetten? Wij wel!