Nieuwe dromen

Kim en Wendy, ik vertrek ooit, ik vertrek, de twee zussen, bed and breakfast, SpanjeVorige week waren we terug in Chiclana. Dat onze eerste droom niet door kon gaan, betekende niet dat we Chiclana zomaar zouden opgeven. Totaal verliefd op dit prachtige dorp in het hart van het pure Spanje, speurden we het internet af naar nieuwe dromen.
Samen met onze makelaar ter plaatse, vonden we acht potentiële Bed and Breakfasts. Omdat we wilden ervaren hoe Chiclana zou zijn in de herfst/winter, besloten we pas in december terug te gaan.

Vorige week was het eindelijk zo ver. ‘Fijne vakantie’, riep iedereen. Niets was minder waar…
Drie dagen voor vertrek begonnen de slapeloze nachten. Eenmaal in Chiclana werd het nog spannender. NaKim en Wendy, Ik vertrek ooit, Ik vertrek, Bed and breakfast, Chiclana de la Frontera, de twee zussen, las dos hermanas twee dagen hadden we al zes huizen gezien en het duizelde ons voor de ogen. Doodmoe, maar niet in staat te slapen, genoten we wel weer van ‘ons’ dorp aan de Atlantische Oceaan. Het waaide, regende, stormde en onweerde maar de thermometer daalde niet onder de 20 graden. Zelfs in de winter bleek Chiclana een heerlijke vakantiebestemming. Goed nieuws voor ons businessplan.

Op zondagavond moesten we gedwongen op de hotelkamer blijven. De ergste regenbuien sinds tien jaar deden een laatste poging ons aan het twijfelen te brengen.
‘Waar beginnen we aan, we hebben toch een heel goed leven in Nederland?’
‘We hebben een mooi huis, leuke banen en een leuke vriendengroep.’
Alles passeerde de revue terwijl de regen nog een tikkeltje harder tegen het raam kletterde.
‘Dus we kunnen lekker zo doorkabbelen en een ander zijn droom waarmaken… of we gaan door en maken onze droom waar.’
Je raadt het al, die zin gaf de doorslag: De twee zussen gaan door!

We selecteerden twee objecten. Omdat het nu nog woonhuizen zijn, is stap één contact zoeken met het ministerie van Toerisme en Sport in Cádiz om een vergunning voor een B&B aan te vragen. Waarom twee objecten? Lottootje gewonnen? Winston op zondagavond op de borrel gehad met zo’n gouden koffertje?
Helaas niet.
Maar ondanks dat we een absolute voorkeur voor huis numero uno hebben, zijn er tal van rampscenario’s mogelijk. En wij zouden Kim en Wendy niet zijn, als we deze scenario’s niet stuk voor stuk zouden incalculeren. Wij krijgen geen vergunning, de bouwkundige keuring pakt verkeerd uit, het huis wordt opeens door een ander gekocht, need we say more?

Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Ik vertrek, Chiclana de la Frontera, bed and breakfast, de twee zussen, las dos hermanas
Keuze 1
Kim en Wendy, Ik vertrek, Ik vertrek ooit, Bed and breakfast, de twee zussen, las dos hermanas, Chiclana de la Frontera
Keuze 2
 

We zijn het Chiclaanse nachtleven ingedoken (noem het research) en ook dat is prima in orde, zelfs in de winter. Overtuigd van het feit dat we hier een bloeiend bedrijf kunnen neerzetten, we het hele jaar door inkomsten kunnen genereren en in Chiclana heerlijk oud kunnen worden (er zijn zelfs al wat leuke Manolo’s gespot) keerden we huiswaarts. Vastbesloten en vastberaden. Klaar voor het grootste avontuur van ons leven!

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jullie droom wordt werkelijkheid ook voor los padres

  Geliked door 1 persoon

  1. Wendy Louise schreef:

   Siiiii! Las dos hermanas y los padres 😂😂🇪🇸

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.