Chiclana, por qué?

Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed & Breakfast Las dos hermanas
Chiclana de la frontera

Een paar maanden geleden vonden we het ideale pand, een Spaanse finca tussen de pijnbomen. Verliefd op Chiclana de la Frontera, de Andalusische stad waar de finca ligt, waren we al. Waarom?

Hier word je op straat niet in het Duits aangesproken, geen ‘lookie-lookie’ of ‘broodje van Kootje’. Deze parel aan de Costa de la Luz ligt in een puur stuk Spanje. Je voelt hier nog de kenmerkende Spaanse passie en het temperament van de Flamenco. Chiclana Siempre! Zo luidt de slagzin van deze stad gelegen in de provincie Cadiz. Vrij vertaald: Chiclana voor altijd. De spijker op z’n kop, want naar Chiclana kun je altijd.

Onze Bed & Breakfast zal daardoor geschikt zijn voor verschillende doelgroepen:

Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, ChiclanaFly & Drive
Rondreizend door Andalucia verblijf je een aantal nachten in onze B&B. Vlieg je op Sevilla? Dan leent zich onze B&B bij uitstek als eerste of laatste stop want het vliegveld van Sevilla ligt op een uurtje rijden. Met het openbaar vervoer (trein en bus) doe je er een half uurtje langer over.
Overdag bezoek je de bruisende steden Cadiz, Jerez de la Frontera en Sevilla, waarna je ’s nachts bij ons heerlijk en in alle rust slaapt. Maar ook de witte dorpjes Arcos de la Frontera, Medina Sidonia, Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera liggen op steenworpafstand.

Strand/relax-vakantieKim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed & Breakfast
Op tien minuten fietsen ligt het prachtige Barrosa strand. Dit stuk ongerepte natuur behoort tot de tien mooiste stranden van Spanje en doet, met haar mangroves en houten loopbruggetjes, Caraïbisch aan. Wandel eindeloos over de boulevard en strijk neer op een van de vele terrasjes. Een goed glas wijn heb je hier al voor 2 euro! En die fietsen? Die kun je gedurende jouw verblijf bij ons gratis gebruiken. Geen strandmens? Geen probleem! In de ruime tuin van onze B&B bevindt zich een heerlijk zwembad. Een comfortabele ligstoel en een drankje uit onze Honesty Bar zorgen ervoor dat je niet weg hoeft. Geniet van de rust of vraag een verzoeknummertje aan. We spelen graag jouw favoriete zomerhit.

Chiclana, Kim en Wendy, investeren in vastgoedActieve vakantie
Chiclana is maar liefst vier golfbanen rijk. Zin in een golfvakantie maar niet in de geijkte grote resorts? Kom slapen bij De twee zussen.
De prachtige natuur van Chiclana is zeer populair onder vogelspotters, hikers, mountainbikers, wandelaars en ruiters. Uiteraard hebben wij de verschillende routes voor je uitgestippeld. Groepstochten onder leiding van een professionele gids behoren ook tot de mogelijkheden. De trek van de orka’s en dolfijnen, twee keer per jaar vlak langs de kust van Chiclana, mag je ook zeker niet missen. Bezoek je ons in mei of juni? Dan geniet je op het reisje van het vliegveld naar Chiclana van zeeën bloeiende zonnebloemen. Op het schitterende strand Playa Barrosa (vijf minuten met de auto of tien minuten fietsen vanaf de B&B) kun je terecht voor surfen, Stand Up Paddling en kitesurfen.

Las dos hermanas, Kim en Wendy, ik vertrek ooitThemareizen
Gedurende het laagseizoen zullen wij themareizen organiseren. Altijd al eens een schilderworkshop willen volgen? Of ben je toe aan een yoga/mindfulness-retraite? In vijf dagen tijd Spaans leren spreken of de kneepjes van het schrijvers vak onder de knie krijgen? Misschien wil je wel op een culinaire trip (we bakken en koken er vijf dagen lang op los!)? Maar ook Flamencodans / Sevillanas workshops staan op onze to do-lijst. De twee zussen gaan helemaal los bij het bedenken van onvergetelijke themareizen. Genoeg individuele vrije tijd en gezellige gezamenlijke uitjes maken deze reis onvergetelijk. ‘Alles mag en niets moet’ is het credo. Wil je een middagje rust en in je eentje over het strand lopen? Doen! Zelfs mensen met een allergie voor de geijkte groepsreizen zullen genieten van een themareis bij de twee zussen.