Twee zussen, één droom

1462660610846
Twee zussen, één droom.
Een rugzak (en dan bedoel ik zo’n hele grote jongen waarmee je op wereldreis gaat) vol toerisme-ervaring en een behoorlijke handtas vol commerciële ervaring.
Klaargestoomd voor het ondernemerschap en up-to-date voor wat betreft de Spaanse wet- en regelgeving.  Kim en Wendy zijn er klaar voor: die eigen Bed & Breakfast.

We stellen een deadline: voordat we een mijlpaal verjaardag vieren (een leeftijd waarop volgens ons het verval zal intreden) moet het gelukt zijn.
Als Bed & Breakfast Las dos hermanas op 2 februari 2021 niet bestaat, zal ze nooit bestaan. Dan werken we tot ons 67ste als loonslaaf voor de Nederlandse Belastingdienst en zullen we ons aow’tje uiteindelijk spenderen aan een leuk huurflatje aan de Spaanse Costa.

Tijd om in actie te komen. Wachten op die klapper in de Staatsloterij is geen optie, alhoewel we stiekem trouw iedere maand een lot kopen en met zweethandjes iedere 10e van de maand de uitslag controleren. Wat is dat toch? Waarom zijn we er iedere maand van overtuigd dat we die jackpot binnenslepen?

Onlangs lazen we op zo’n irritante Facebook quotes pagina de volgende spreuk:
Zodra je een droom opschrijft, wordt het een doel.
Dat moesten we doen, erover schrijven! Het wereld wijde web, en eenieder met een luisterend oor en een nieuwsgierig oog, vertellen over onze droom. Correctie: ons doel.

Over een titel voor de site werd niet lang gesteggeld. Net als onze vader Ron en moeder Olga zijn we groot fan van het tv-programma ‘Ik vertrek’. Na de zoveelste succesformule (die toch eigenlijk stuk voor stuk aan het begin van de montage hopeloos lijken) slaakte ik een diepe zucht.
‘Wattiser Wen?’ vroeg Don Ron.
‘Pap, als het die sufferds lukt, zonder geld of enige kennis van de taal noch wetgeving van het land waarheen ze vertrekken, moet het ons toch ook kunnen lukken?’
Pa sprak daarop de memorabele woorden:
‘Maak je niet druk, ooit maken ze voor jullie een soortgelijk tv-programma: ‘Ik vertrek nooit.’

Ik vertrek (n)ooit. Onze droom doel website.
Het klinkt onwerkelijk, maar terwijl we de verschillende domeinen aan het registreren waren, een Facebookpagina aanmaakten en Kim langzaamaan overtuigd raakte van het feit dat we moeten crowdfunden, vonden we ook onze ideale Bed & Breakfast.
Onze droom is nooit zo dicht bij een doel geweest…