Is er leven na Hompeltje en Pompeltje? 

Ik vertrek ooit, Kim en Wendy, Bed & Breakfast Las dos hermanasJazeker! Maar we zouden liegen als we beweerden dat we na onze reis in februari niet even een paar keer achter ons oor hebben gekrabd. Sturen we deze droom niet beter terug naar dromenland?

Dromenland? Niet dus.
We gaan ervoor. We gaan voor de finca, driemaal is écht scheepsrecht. De huidige eigenaren willen de finca deze zomer verhuren. Dat geeft ons ruim de tijd voor de organisatie. Als alles goed gaat wordt de finca op 1 november van ons en kunnen we beginnen met verbouwen.

Als alles goed gaat, houdt op dit moment eigenlijk alleen maar in ‘als we voldoende hypotheek krijgen en genoeg startkapitaal vergaren’. Jawel, we verlaten het droomwolkje en stappen in de keiharde realiteit. Zoals jullie weten moeten we eigenlijk nog 3,5 jaar doorsparen voordat we ons startkapitaal bij elkaar hebben. Maar de huizenprijzen stijgen en bovendien willen we vertrekken. Niet ooit, zeker niet nooit, maar nu!

Dus gaan we crowdfunden. We hebben een geweldig leuke actie bedacht waarbij we iets terug doen voor een goed doel. Daarnaast zijn Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed & Breakfast Las dos hermanasde koppen bij elkaar gestoken om een interessante investeringscampagne voor ondernemers te bedenken. Binnenkort gaan beide projecten van start. We zullen jullie hulp hard nodig hebben om de acties als een olievlek over social media te verspreiden. En dan maar afwachten…

Afwachten? Mooi niet.
Zaterdag vertrekken we weer voor vijf dagen naar Chiclana. Toen we in februari een hapje gingen eten, raakte Wendy in gesprek met een ober. Hij vroeg waarom we daar waren. ‘Jij KIm en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed & Breakfast Las dos hermanasvertelt Juan-en-Alleman je levensverhaal’ zei Kim nog ietwat beschaamd. Maar uiteindelijk bleek dit onschuldige praatje van grote waarde. Door deze ober werden we namelijk gewezen op een afdeling van de gemeente die nieuwe bedrijven ondersteunt. Met raad en daad maar ook met klinkende peseta’s. Her en der wordt nog wel eens een subsidietje verschaft. Drie keer raden waar Hompeltje en Pompeltje aanstaande maandag een afspraak hebben. Jawel, we klimmen weer ergens halverwege de berg en zijn dit keer niet van plan erin te kruipen.

Want zeg nou zelf, weten dat dit op je wacht … maakt toch alle moeite dubbel en dwars waard?

Het verslag van onze reis én de uitkomst van het bezoek aan de gemeente lees je binnenkort in de eerstvolgende ‘Las dos hermanas nieuwsbrief’.  Schrijf je gratis in via deze link en mis niets meer.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Eduard Klijn schreef:

  Ik ga zeker weer voor jullie duimen. Ik voel aan mijn water dat het jullie gaat lukken. 👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Joke Schutte schreef:

  Ik zeg….meiden grijp die kans….met jullie enthousiasme en inzet gaat het zeker lukken.🍸🍹🍻

  Geliked door 1 persoon

 3. Edwin schreef:

  Goed bezig dames succes deze reis en hopelijk kunnen jullie wat puntjes op I zetten 👍😎

  Geliked door 1 persoon

 4. Menno schreef:

  Chicas de Chiclanas heel veel succes met deze onderneming want nu gaat het pas echt beginnen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.