Vertrekken we dan ‘gewoon’ toch?

Kim en Wendy, Las dos hermanas, Bed and Breakfast, Chiclana, de twee zussen

Het is weer bloed, zweet en tranen aan de keukentafel in de Friemelstraat. Iedere vrije minuut besteden we aan het perfectioneren van ons businessplan. Want … 15 maart hebben we afspraken bij banken! Mogen we nog een keer een beroep doen op jullie gouden duimpjes? Het werkt namelijk echt.

Kim en Wendy, De twee zussen, Las dos hermanas, Chiclana, Bed and Breakfast
Holandaluzas in Cadiz

Gewoon
Hombre, wat was het spannend in Cádiz. Daar zaten we, twee billenknijpende Holandaluzas, in het kantoor van een heuse subsidie verstrekker. Zelfs coole Kim had geen oog dichtgedaan. Maar wat was het een geweldig positief gesprek. De consultant was diep onder de indruk van ons businessplan en raadde ons aan ermee naar een bank te gaan. ‘Met zo’n plan krijg je bij de bank gewoon een zakelijk lening hoor’, sprak hij. Net zo gewoon vond hij het om direct een dikke stempel op ons plan te drukken en ons officieel tot subsidie-kandidaat te bombarderen. Wij vonden het allemaal niet zo gewoon en pinkten, uiteraard nadat we afscheid hadden genomen van onze nieuwe beste vriend, een traantje weg.

 

Kim en Wendy, Las dos hermanas, De twee zussen, Bed and Breakfast, Chiclana
Zunig is simpel in Andalucia. Flesje wijn uit de streek voor drie euro.

Ons ben zunig
Gaat het dan toch gebeuren? Vertrekken we? Ruim twee jaar geleden hadden we slechts een droom en kijk ons nu.
Naast die lening van de bank, hebben we gewoon een startkapitaal bij elkaar gespaard. Verbazingwekkend hoeveel je kunt sparen als je zuinig leeft. Albert Heijn zagen wij al eeuwen niet meer, doe ons maar Aldi. Doordat ze veel minder uit eten gaat, valt Wendy lekker af en komt al die ‘ik pas het bijna’-kleding eindelijk uit de mottenballen: shoppen doet ze gewoon op zolder. De kroegen op de Koemarkt gaan waarschijnlijk failliet door onze afwezigheid, maar wij hebben van onze droom toch écht gewoon een doel gemaakt.

De bank en de vergunning
Op 15 maart zitten we dus (waarschijnlijk weer billenknijpend) bij de banken. De volgende dag vliegen we alweer naar huis, maar niet voordat we langs de gemeente zijn geweest. Nu we er toch zijn, scoren we ook meteen die vergunning voor de finca. Want ja, ook de finca staat gewoon nog te koop.

Donateurs
In verband met het Spaanse tempo van de ontwikkelingen, hebben we onze donateurs de mogelijkheid gegeven om hun donatie retour te ontvangen. Tja, als je dacht geld te doneren om in het voorjaar van 2018 heerlijk bij De twee zussen op vakantie te gaan, kom je nu ietwat bescheten uit. De reacties op dat aanbod zorgden echter voor een aantal volle Kleenexjes. Niemand nam ons aanbod aan, iedereen gaat gewoon een jaartje later op vakantie. Het is ongelooflijk wat een vertrouwen jullie in ons hebben. Nu de bank nog …

Kim en Wendy, Las dos hermanas, De twee zussen, Bed and Breakfast, Chiclana

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Eduard Klijn schreef:

  Ik ben nooit gestopt met duimen. Succes. 👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Wendy Louise schreef:

  Superlief! Bedankt … en excuses voor de beurse duimen 😉

  Like

 3. Marije schreef:

  Spannend avontuur!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.